PRAGANDA nakládací sůl 250g

Kód: 6350
Neohodnoceno
12 Kč / ks 9,92 Kč bez DPH 48 Kč / 1 kg
Skladem

Řeznická sůl k domácí výrobě uzenin, například uzeného masa, či klobás. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Praganda řeznická solící nakládací směs s cukry pro domácí uzené a masné výrobky - rychlosůl

(tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. S ohledem na přítomnost dusitanu sodného ve směsi Praganda® nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu.

Solící dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků. 

Návod na použití :

Uzené maso :
 kusy masa se nasolí směsí praganda 20-30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem

Domácí klobásy : k 1kg nakrájeného masa přidáme asi 25g směsi praganda, promícháme a necháme v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme , naplníme do střev a zaudíme.

Obsahuje: kamenná jedlá sůl (98%), cukr, dusitan sodný (max. 0,3%), dextróza, škrobový sirup

Doplňkové parametry

Kategorie: Chemické produkty
Hmotnost: 0.32 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola